ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω οτι οι ΜΕ.ΔΗ.Δ. έχουν πλέον έδρα και ΑΦΜ. 
Από τον Ιούλιο και μετά έχουμε υλοποιήσει τα παρακάτω:
1) Δημιουργία blog με δράσεις για το 2014. 
2) Δημιουργία Προφίλ των ΜΕ.ΔΗ.Δ. και γνωστοποίηση στους 5 Δημάρχους της Αρκαδίας για συνεργασία. 
3) Δημιουργία Προφίλ των ΜΕ.ΔΗ.Δ. και γνωστοποίηση στη Διοίκηση του τμήματος, του Μεταπτυχιακού και της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Έχει γίνει ήδη αίτημα για άτυπη έδρα στο χώρο του Οικονομικού στην Τρίπολη. 
4) Πραγματοποιήθηκε επαφή Δημάρχου Β. Κυνουρίας και Προέδρου ΜΕ.ΔΗ.Δ. για συνεργασία και βοήθεια εκ μέρους μας. 
5) Έγινε συνάντηση για ενημέρωση με τους νέους φοιτητές του 2014 του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. 

Από τα παραπάνω προκύπτουν οι άμεσοι στόχοι μας:
1) Η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους Δημάρχους ειδικά στην Πελοπόννησο. Η επαφή γίνεται πρώτα από τα μέλη που ζουν στους αντίστοιχους Δήμους ή κάνουν την επαφή και καθίστανται αυτομάτως οι υπεύθυνοι των όποιων θεμάτων και προγραμμάτων συνεργασίας. 
2) Η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους Προϊσταμένους Δημόσιας Διοίκησης. Η επαφή γίνεται πρώτα από τα μέλη που εργάζονται στους αντίστοιχους χώρους Δημοσίου ή κάνουν την επαφή και καθίστανται αυτομάτως οι υπεύθυνοι των όποιων θεμάτων και προγραμμάτων συνεργασίας.
- Εδώ θέλω να τονίσω οτι οι μέχρι τώρα επαφές μας δίνουν τα θέματα που απασχολούν όλους μας. Αξιολόγηση, σωστή αρχειοθέτηση, πρόσβαση σε ευρωπαϊκά προγράμματα...
3) Η συμμετοχή ως συνδιοργανωτές σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου. Ο υπεύθυνος επαφής καθίσταται και υπεύθυνος διεκπεραίωσης, παράστασης και εφαρμογής της εκδήλωσης. 
4) Η υλοποίηση της όποιας ιδέας (πρόταση και αξιολόγηση, εφαρμογή ευρωπαϊκού προγράμματος, ιδέα πραγματοποίησης ημερίδας) βαρύνει αυτόν που την καταθέτει πρώτα στο ΔΣ και μετά κοινοποιημένα σε όλα τα μέλη ΜΕ.ΔΗ.Δ. 

Στόχος των ΜΕ.ΔΗ.Δ. είναι να γίνουν χρήσιμοι για να επιλυθούν διοικητικά θέματα είτε λόγω εμπειρίας, είτε λόγω γνώσεων από βέλτιστες πρακτικές από άλλους Δημόσιους χώρους (πχ. ΟΤΑ) από εφαρμογή ευρωπαϊκών ή ελληνικών προγραμμάτων και από τη συνέργεια του Δικτύου επαφών και ανθρώπων των ΜΕ.ΔΗ.Δ. 

Είμαστε σε πολύ δύσκολη περίοδο. Ο χρόνος μας είναι ελάχιστος. Νιώθουμε όμως οτι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου ευρωπαϊκού Κράτους. Οι ΜΕ.ΔΗ.Δ. για να είναι πρωταγωνιστές πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πράγμα. 'Οπως λέει και το καταστατικό μας μία "Δεξαμενή Δεδομένων" που να είναι ανοικτή και να χρησιμοποιείται για την αναβάθμιση των Δημοσίων ενεργειών μας. Η Δεξαμενή δεδομένων να είναι στο διαδίκτυο και τα οφέλη της να καρπώνονται από όλους τους Δημόσιους υπαλλήλους και Λειτουργούς. 

Μετά τιμής 

Άκης Χουζούρης 
Πρόεδρος ΜΕ.ΔΗ.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου