ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κατάθεση αίτησης στο διαγωνισμό IT 4 Gov

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό “ΙΤ 4 Gov” με στόχο να αναδείξει, να πιστοποιήσει, να αξιοποιήσει και να επιβραβεύσει καινοτόμες εφαρμογές για τη διοικητική μεταρρύθμιση βασισμένες στις νέες τεχνολογίες.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://84.205.248.179/index.php/conditions/

Ο Νικόλαος Σαράντης και ο Ιωάννης Χουζούρης κατέθεσαν αίτηση για συμμετοχή στον πιο πάνω διαγωνισμό με θέμα: "Ολοκληρωμένο σύστημα Ανάλυσης και Περιγραφής θέσεων εργασίας στο Δημόσιο τομέα της Ελλάδας".

Η ιδέα είναι η παρακάτω:
Στο επίσημο site http://new.apografi.gov.gr/ υπάρχουν αναλυτικά και στατιστικά τα ποσοτικά δεδομένα του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα. Προτείνουμε την επέκτασή του και να περιγράφει τις Θέσεις εργασίας στον Ελληνικό Δημόσιο τομέα.

Το πρόβλημα έγκειται στο πώς και ποιος θα περιγράψει τη θέση εργασίας που προΐσταται, που υπηρετεί ή που έχει τη γνώση για την περιγραφή της. Η απάντηση βρίσκεται στη βασική ανάγκη της Ελληνικής Πολιτείας να εμπιστευτεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους και να ζητήσει τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου που θα περιγράφει τη θέση του και από τους προϊσταμένους που θα συμπληρώνουν, θα ελέγχουν και θα συντονίζουν τη δράση αυτή. Η πρότασή μας στηρίζεται στους προϊσταμένους γραμμής, δηλαδή στους τομεάρχες - την κατώτερη κλίμακα προϊσταμένων - ώστε η περιγραφή να έχει την απαραίτητη ρεαλιστική εικόνα του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα.

Βήματα:
1) Επικαιροποίηση της πρότασης "Μανιτάκη" ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ http://www.minadmin.gov.gr/wp-content/uploads/20130508_odhgos_sxed_perigr.pdf
2) Δημιουργία στο  http://new.apografi.gov.gr σύνδεσμο των Δημοσίων υπαλλήλων που απαντούν στο ερωτηματολόγιο.
3) Έλεγχος προϊσταμένων τμημάτων του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα.
4) Οργάνωση και έλεγχος από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Γνωρίζουμε καλά οτι:
α) Ότι όποτε ζητήθηκε από τους Δημοσίους Υπαλλήλους απαντήθηκε άμεσα και επαγγελματικά.
β) Τα εργαλεία των περιγραμμάτων υπάρχουν.
γ) Είναι επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση του Ελληνικού Δημόσιου τομέα στις σύγχρονες παγκόσμιες συνθήκες.

Μετά τιμής

Νικόλαος Σαράντης - Ιωάννης Χουζούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου