ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Τι αλλάζει και πότε σε Δημόσιο και υπουργεία


Εως τον Ιούνιο του 2018 θα έχουν αλλάξει όλα τα πρόσωπα στις επιτελικές θέσεις του Δημοσίου, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων για την αποδοτικότητά τους κατά το τρέχον έτος.
Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που ανάρτησε χθες σε δημόσια διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης, με το οποίο προτείνει δεσμευτικά χρονικά ορόσημα για την εφαρμογή πλήθους αλλαγών, που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση, την αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ενίσχυση της διαφάνειας.
«Τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και προέκυψαν σε επαφές με πολύ εξειδικευμένα κλιμάκια των Ευρωπαίων εταίρων», αναφέρουν στην «Εφ.Συν.» πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μη παραλείποντας να σχολιάσουν ότι «πρόκειται για υποχρεώσεις και πολιτικές που θα έπρεπε να έχουν υιοθετηθεί χρόνια πριν, με ελληνική πρωτοβουλία».
Το «χρονοκεντρικό» νομοσχέδιο, με τίτλο «Προτεινόμενες δεσμεύσεις για τη διαμόρφωση του 3ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση», θα παραμείνει ανοιχτό σε σχόλια στο opengov.gr έως την Τρίτη 5 Ιουλίου και εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ψηφιστούν από τη Βουλή στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αναφορικά με την κατάληψη επιτελικών θέσεων του Δημοσίου, έως και αυτές των γενικών γραμματέων των υπουργείων, το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται είναι το εξής:
■ Εως τις 30.6.2016 εκδίδονται οι υπουργικές αποφάσεις συγκρότησης του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων.
■ Εως 31.7.2016 τίθεται σε λειτουργία το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών (όπως προβλέπει και ο Ν. 4369/2016).
■ Εως 30.9.2016 εκδίδεται το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων καθώς και των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων.
■ Εως 30.9.2016 προκηρύσσονται όλες οι θέσεις των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων Υπουργείων και οι Διοικήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δημοσίου. Η πλήρωσή τους προβλέπεται έως 31.12.2016.
■ Εως 31.12.2016 εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποδοχές και τα επιδόματα των θέσεων που καλύπτονται από το Μητρώο.
■ Εως 30.9.2017 προκηρύσσονται όλες οι θέσεις των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Η πλήρωσή τους προβλέπεται έως 31.12.2017.
■ Εως 31.12.2017 με απόφαση πρωθυπουργού παύονται οι υπηρετούντες Γενικοί Γραμματείς και οι Αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκτός και αν οι θέσεις αυτές έχουν ήδη καταργηθεί.
■ Εως 30.6.2018 με απόφαση πρωθυπουργού παύονται οι υπηρετούντες Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς και οι προϊστάμενοι Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, εκτός και αν οι θέσεις αυτές έχουν ήδη καταργηθεί.
πηγή: www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου