ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕ.ΔΗ.Δ.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Το Προεδρικό Διάταγμα που στάλθηκε στο ΣτΕ προς επεξεργασία προβλέπει κυβερνητικό σχήμα με τα εξής 10 υπερυπουργεία:
1. Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και4) Μακεδονίας Θράκης.
2 Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
3. Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
4. Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.
5. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
6. Υπουργείο Εξωτερικών.
7. Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
8. Υπουργείο Οικονομικών.
9. Υπουργείο Δικαιοσύνης
10. Υπουργείο Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου